brasseriefrasnoise

Wat zijn Penne en hoe maak je ze klaar?

Een van de meest gebruikte holle pastasoorten is Penne. Hierin Nederland is Penne ook heel erg populair. Penne neemt de smaak van de pastasaus op als geen andere soort pasta kan doen. Onder andere hierdoor is Penne zo populair geworden over de hele wereld heen. Maar wat is Penne dan precies en hoe kan je Penne het best klaar maken? In deze blog lees je alles wat je over Penne te weten kan komen.

Wat is Penne voor pasta?

Als je het woord Penne letterlijk zou vertalen dan zou de betekenis pennen of veren zijn. De vorm van deze pastasoort zijn buisjes die schuin afgesneden zijn. Penne is te krijgen in allemaal verschillende soorten. Zo heb je Penne, volkoren pennen en spelt penne en penne pasta met ei.

Daarnaast heb je de penne rigate en de penne lisce. Deze beide verschillen van elkaar aan de buitenkant. Penne lisce heeft een gladde buitenkant en de penne rigate heeft een geribbelde buitenkant.

Hoeveel penne heb je per persoon nodig?

Het is niet zo dat er een vastgestelde hoeveelheid per persoon is. Dit ligt helemaal aan de hoeveelheid die de mensen voor wie je kookt eten. Zijn het grote eters, dan heb je natuurlijk veel meer pasta nodig dan wanneer het om kleine eters gaat.

Ook is het natuurlijk van belang of je het gaat gebruiken als voorgerecht, hoofdgerecht of als bijgerecht? Voor iedere situatie kan het zijn dat je een hele andere hoeveelheid aan pasta nodig zal hebben.

Over het algemeen en gemiddeld genomen zou je kunnen zeggen dat 100 gram pasta per persoon genoeg zou moeten zijn, maar als je het zeker wil weten, dan kook je gewoon een beetje meer, dan zit er ook niemand met een knorrende maag na het eten.

Hoe maak je Penne klaar?

Om te beginnen zet je eerst een pan met ruim water op het vuur. Wanneer het water kookt doe je de Pennen in de pan en je voegt er meteen wat zout naar smaak aan toe. Laat het water weer lekker borrelen en laat de Pennen dan 8 minuten zachtjes doorkoken. Let wel op, want als je volkoren Pennen gebruikt kan het zijn dat de kooktijd langer is.

Als de Pennen gaargekookt is giet je deze af en voeg je deze toe aan de pastasaus die je hebt gemaakt. Laat daarna de Penne nog even lekker met de saus meekoken zodat de saus zich goed aan de Pennen kan hechten voor de lekkerste smaak. 

MEER TE WETEN KOMEN

Farfalle

Fusilli

Macaroni