brasseriefrasnoise

Macaroni eten in een restaurant. Kan dit?

Uit eten gaan doen we natuurlijk allemaal wel eens. En er zullen ook maar weinig mensen zijn die nog nooit bij een Italiaans restaurant gegeten zullen hebben. Dan weet je ook dat je op de menukaart van een Italiaans restaurant verschillende soorten pasta ziet staan. Maar toch zal je de klassieke macaroni zoals wij die kennen niet snel tegenkomen. Hoe kan dat vraag je je misschien wel af? Lees in deze blog meer over macaroni en waarom je onze klassieke macaroni niet op de kaart zal zien staan.

Wat is macaroni?

Macaroni is een pastasoort die wij kennen in de vorm van ellebogen. Maar in Italië is Maccheroni meer een verzamelnaam voor alla holle pastasoorten die je maar kan vinden. Een voorbeeld van zo een holle macaroni soort is bijvoorbeeld Penne. Penne is samen met spaghetti een van de meest bekende pastasoorten.

Macaroni eten in een restaurant

Als je in een restaurant gaat vragen naar macaroni zullen ze als het goed is aan je vragen welke macaroni je graag zou willen hebben. Je zult dan niet de klassieke ellebogen voor je neus op je bord zien liggen, maar wel hele andere soorten pasta waar je uit kan kiezen.

Ook zijn er verschillende soorten sauzen die je zou kunnen kiezen voor op je macaroni. Zo kan je in een restaurant je eigen maaltijd zo goed als helemaal zelf samenstellen. De meest bekende pastasaus is de bolognesesaus.

Hoe wordt bolognesesaus gemaakt?

Als je graag een traditionele bolognesesaus wil maken dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Rundergehakt
  • Pancetta (gerook buikspek)
  • Wortel
  • Ui
  • Bleekselderij
  • Tomatenpuree
  • Volle melk
  • Wijn

Om de saus klaar te maken heb je ook olijfolie of boter en nootmuskaat nodig. Als je goed hebt opgelet is de traditionele bolognesesaus een stuk eenvoudiger dan de bolognesesaus die we tegenwoordig kennen. Maar dit is het meest authentieke recept dat je kan vinden.

Italiaanse Maccheroni

Italiaanse maccheroni is anders dan de Nederlandse macaroni. In Italië is macaroni een verzamelnaam van buisvormige pastasoorten als tortellinimezze pennerigatonitorchiette, cannelli of casarecce. Deze pastasoorten zijn allemaal gerelateerd aan de macaroni zoals wij die kennen door de holle binnenkant.

De echte Italiaanse maccheroni onderscheidt zich in de structuur en de smaak doordat deze al eeuwen door vakmannen wordt gemaakt. De pure trots en liefde van de Italiaan voor de eigen keuken is duidelijk terug te vinden in de pasta.

MEER TE WETEN KOMEN