brasseriefrasnoise

De geschiedenis van Fusilli

Pasta heeft een lange geschiedenis. Waar de oorsprong ligt van de pasta is niet helemaal zeker. De eerste verhalen waren dat Marco Polo pasta ontdekt zou hebben. Maar andere documenten zouden dit weer tegenspreken. Toch zijn er in de loop van de jaren veel pasta soorten bij gekomen. Een van deze pastasoorten is Fusilli. In deze blog gaan we het hebben over het ontstaan van Fusilli. En de verschillende vormen waar je Fusilli in kan vinden.

Wat is Fusilli eigenlijk?

Fusilli is een pastasoort die de vorm van een spiraal of kurkentrekker heeft. Doordat het een spiraalvorm heeft zitten er groeven in waar de pastasaus heerlijk aan kan blijven plakken. Fusilli kan je vinden in de witte variant, maar ook in de drie kleuren variant. De tricolore Fusilli.

Waar komt Fusilli vandaan?

Fusilli is oorspronkelijk begonnen in Zuid-Italië. Het eerste begin van Fusilli is tot stand gekomen doordat de Italianen slierten spaghetti om een breinaald heen draaiden en deze lieten drogen. Hierdoor kreeg de Fusilli de vorm van een spiraal.

Waar kan je Fusilli voor gebruiken?

Fusilli is een van de meest veelzijdige soorten pasta soorten die je kan vinden. Fusilli kan met iedere soort saus gegeten worden. Ook voor een heerlijke pastasalade is Fusilli heel goed te gebruiken. Ook zou je Fusilli heel goed toe kunnen voegen aan een maaltijdsoep.

Tricolore Fusilli

In de winkel kom je twee verschillende soorten Fusilli tegen. De witte Fusilli en de tricolore Fusilli. Deze tricolore pasta, of ook wel drie kleuren pasta genoemd, ziet er heel gezellig uit en als je goed kijkt, valt het je waarschijnlijk wel op dat de kleuren van de pasta dezelfde kleuren hebben als de Italiaanse vlag.

Waar wordt tricolore Fusilli van gemaakt?

Om kleur aan de pasta te geven worden er groentes aan het deeg toegevoegd. Zo wordt er spinazie gebruikt om de groene kleur aan de pasta te geven. Om de pasta een rode kleur te geven worden dan weer tomaten gebruikt. Zo heb je een mix van rode, groene en witte pasta, die verwijzen naar de Italiaanse vlag.

Hoe kan je Fusilli het best klaarmaken?

Voor het koken van Fusilli is het belangrijk dat er genoeg water in de pan zit. Om zeker te weten dat je genoeg water in de pan hebt zitten zou je 1 liter water per 100 gram pasta aan kunnen houden. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Wanneer het water kookt voeg je het zout en de pasta toe. Als het water weer kookt laat je de pasta 6 minuten door koken. Als het goed is heb je dan een heerlijke al dente pasta. Giet de pasta af en serveer het meteen.

MEER TE WETEN KOMEN

Farfalle

Macaroni