Farfalle wat is het en hoe maak je het klaar?

Als je in de winkel voor het pasta schap gaat staan dan zie je allemaal verschillende soorten pasta staan. Een van deze soorten is Farfalle. Deze pasta soort is meteen te herkennen aan de vorm die uniek te noemen is. De pasta is namelijk gemaakt in de vorm van een vlinder. In deze blog kom je alles te weten wat je over Farfalle te weten kan komen.

Wat is Farfalle?

Farfalle is een pasta soort in de vorm van een vlinder. Aan die vorm heeft het ook zijn naam te danken. Farfalle is namelijk het Italiaanse woord voor vlinder. Sommige mensen vinden het ook wel op een strikje lijken, maar de Italianen zien het echt als een vlinder.

Grote en kleine vlinderpasta

Vlinderpasta, zoals wij dat noemen kan je krijgen in grote vlinders en kleine vlinders. Beide soorten hebben dan ook een eigen naam. De normale, of ook wel de kleine vlinders heten dan eigenlijk Farfalloni. En de grote vlinderpasta heet dan eigenlijk Farfalle.

Waar wordt Farfalle voor gebruikt?

Farfalle is een hele veelzijdige pastasoort. Je kan deze dan ook voor meerdere pastagerechten gebruiken. Als je een keer iets anders wil als spaghetti, macaroni of penne, dan is Farfalle een hele leuke en lekkere keuze.

Waar moet je op ketten als je Farfalle klaar gaat maken?

Wanneer je Farfalle klaar gaat maken moet je er wel voor zorgen dat de pasta wel goed gaar is. Doordat de Farfalle in het middel wat dikker zijn kan het anders voorkomen dat het midden nog wat aan de harde kant kan zijn. Voordat je hem af gaat gieten moet je dan ook goed proeven of deze al echt helemaal gaar is.

Hoe moet je Farfalle klaar maken?

Wanneer je Farfalle klaar gaat maken moet je er wel voor zorgen dat de pasta wel goed gaar is. Doordat de Farfalle in het middel wat dikker zijn kan het anders voorkomen dat het midden nog wat aan de harde kant kan zijn. Voordat je hem af gaat gieten moet je dan ook goed proeven of deze al echt helemaal gaar is.

Hoe voorkom je dat Farfalle gaat plakken?

Farfalle staat erom bekend nogal een plakkerige pasta te kunnen zijn. Om dit te voorkomen zou je tijdens het koken de pasta flink in beweging kunnen houden door de pasta regelmatig te blijven roeren tijdens het koken.

Daarnaast is het belangrijk dat je de pasta na het afgieten zo snel mogelijk bij de pastasaus giet. Zo kan de saus zich snel aan de pasta gaan hechten en zal de Farfalle niet plakkerig meer zijn doordat het zetmeel op de pasta verzadigd is met de pastasaus.

MEER TE WETEN KOMEN